facebook tracking

Veckans höjdpunkter - V.16-17

Hej alla Skyddsvärnare!

Idag är det mitt första inlägg här på bloggen och det har inte varit svårt att hitta något att berätta direkt. De två senaste veckorna har det varit full fart i Skyddsvärnets verksamheter med fokus på spännande besök och mässor.

Den 24 april hade Björka studiebesök av 35 blivande behandlingsassistenter från Hola folkhögskola. Marita berättar om besöket:

”Jag och Bosse visade runt och berättade om Björka och Skyddsvärnets andra verksamheter. Efter fikat deltog två klienter från Björka och de berättade om deras erfarenhet av att bo där. De beskrev det som ett boende där man känner sig trygg, där man får möjlighet att hantera sin situation i egen takt och där man får ett stöd från både sin kontaktperson och övrig personal. På frågan vad klienterna hade för tips till de blivande behandlingsassistenterna svarade de: "Huvudsaken är att du är dig själv och att du inte försöker ta ansvar för klientens liv. Det ska och behöver klienten göra själv!". Våra gäster var väldigt nöjda med besöket och enligt mig och Bosse var medverkan av klienterna det som verkligen lyfte besöket.”IMG_0066.jpg

SAFE Stockholm har haft planeringsdag och dessutom fått studiebesök av Mariannelunds folkhögskola som de sammanfattar som ett mycket bra besök där det ställdes många intressanta frågor om verksamheten.IMG_0620.jpg

Skyddsvärnets seminarium ”Hur kan vi stödja unga på nätet” hölls med BRIS den 17 april och blev riktigt uppskattat med engagerad publik och intressanta diskussioner. Otroligt kul verkligen! Är du intresserad av att läsa en sammanfattning från seminariet, klicka här.

 Övrigt:

  • Skyddsvärnet har även deltagit i mässan ”Råd för framtiden” som ägde rum på Conventum i Örebro den 19 april. I år var det deltagarrekord och det var givande att delta!
  • Skyddsvärnet medverkade på SOFI (samarbetsorganisation för flykting- och integrationsfrågor) i Trollhättan för första gången.
  • Skyddsvärnet har genomfört årsmötet fått en ny styrelse bestående av ordförande Gunilla Ternert, skattmästare Bertil Metzger, ledamöterna Lena Gehlert, Carl Lindståhl, Orsolya Hoffmann, Helene Wildner Christensen, Agneta Isborn Lind, Emma Henriksson och Karl-Henrik Ström. Vice ordförande kommer att utses på nästa möte.
  • CIF (Council of International Fellowship) var här på studiebesök på kansliet med fyra socialarbetare från olika länder.
IMG_0009.JPG

Det var allt för denna vecka. Kom ihåg att kontakta mig om höjdpunkter/nyheter som sker i din verksamhet, så att vi kan lyfta dem i bloggen.

Trevlig helg på er så hörs vi igen nästa vecka!

/Malin

LEDIGA JOBB

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Skyddsvärnet ?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@skyddsvarnet.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor