facebook tracking

Veckans Höjdpunkter - V.14-15

Hej alla Skyddsvärnare! Visst är det härligt att vårsolen är här på riktigt? Det är nu fredag och dags för veckans höjdpunkter. Bland annat har detta skett för Skyddsvärnet under den senaste tiden:

Skyddsvärnets verksamhetsberättelse och årsredovisning är helt färdig och har nu levererats i tryckta exemplar till kansliet. Du kan även ladda ned VB:n digitalt via vår webbplats här.Bild tryckt VB.JPGArbetsgruppen för Björkas 100-årsjubileum har i veckan haft möte och fortsatt arbetet för firandet. För dig som inte redan vet så fyller Skyddsvärnets stödboende i Bromma 100 år och är därmed det äldsta stödboendet i Sverige. Under en vecka i början av september har vi kopplat flera aktiviteter till firandet. Du kan läsa mer här.

Under mötet fick arbetsgruppen smaka på "Björkabakelsen" som deltagare tillsammans med handledare på Gotthems Café har tagit fram i samband med Björkas firande. Den var riktigt smarrig!IMG_7276.JPGVår psykolog på Öppenvården, Lasse Bergström hälsar:
I veckan har jag hjälpt RFHL-Riks med informationsmatrial för LifeRing inför deras årsmöteskonferens i slutet av månaden. Förra veckan informerade jag på Arbetsförmedlingen i Stockholm och deras socialkonsulenter om Skyddsvärnet och LifeRing tillsammans med Jasmine Monmorgsdotter, föreståndare för QvinnoQraft,  Equals Stockholms verksamhet för utsatta kvinnor.

För en tid
sedan kom en rysk tv-kanal till vårt ungdomsboende i Hässelby för att se hur vi arbetar med integration och ensamkommande ungdomar. Ayoub och en ungdom på boendet ställde upp i en intervju och även Nilla deltar i reportaget. För dig som kan ryska så finns nu klippet att se här ca. 2 minuter in. 

För Skyddsvärnets projekt
Ung inlåst fortlöper arbetet och Olle och Jonas har börjat boka in sina första träffar med ungdomar på Sis-ungdomshem. Ni kan följa arbetet på projektets FB-sida Ung inlåst.

Gotthems Café & Second hand har haft REA över påsken och därmed haft 30% på  allt. Detta har gjort att försäljningen har ökat markant. Jätteroligt och bra jobbat!

kassa.JPG
  • Familjevården har fått nytt avtal med Kriminalvården gällande familjehemsvård i tre olika nivåer.
  • Örebro tillsammans med  ytterligare 15 kommuner har nytt avtal med Skyddsvärnets Familjehemsvård och Träningslägenheter (Stödboendet).
  • Spånga-Tensta Barn & Ungdom har haft besök av Skyddsvärnet, där vi fick presentera våra verksamheter för ett antal socialsekreterare.

Det var allt för denna vecka. Framöver kommer min vikarie Malin att uppdatera er om nyheter/höjdpunkter för organisationen här. Glöm inte att meddela henne om vad som händer på din enhet så att vi kan lyfta det här i personalbloggen.

Trevlig helg!

LEDIGA JOBB

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Skyddsvärnet ?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@skyddsvarnet.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor