facebook tracking

Veckans Höjdpunkter - V.12

Hej Skyddsvärnare, 

Denna vecka har ledningsgruppen haft möte på Halvvägshuset Malmö och fått en rundvandring i huset.

Såhär ser Halvvägshuset ut i Malmö.
IMG_0340.JPG

Marita och Anneli har även varit på anstalten Färingsö och anstalten Storboda.

"Vi har informerat om Halvvägshus Stockholm och Malmö. På Färingsö var det en extra spännande diskussion då det snart blir möjligt för dem att placera kvinnor i Halvvägshus".

Övrigt:
  • Familjevården har fått avtal med Ale kommun.
  • Skyddsvärnet deltog på uppstartsmöte (Länsstyrelsen) om ”barn som försvinner”, ett internationellt projekt som heter AMINA.
  • Skyddsvärnet deltog på Internationella Socialarbetardagen, och konstaterade att vi finns omnämnt i den bok de presenterade.
  • Vi träffade näringslivschefen i Haninge för att diskutera samarbete mellan civilsamhället och offentlig sektor.
  • Skyddsvärnet var representerat på Fångvårdssällskapets årsmöte.
  • På kansliet hölls en intern utbildning i CRM-system.

Vi avslutar veckan med en text som en av ungdomarna på Träningslägenheter har skrivit. (Han har godkänt att texten publiceras).

"Jag står framför fönstret och letar efter mitt ljus och värme. Det är bilar och människor som springer runt. Himlen är arg och sprider sitt hat genom att kasta små vita is stenar över allt. Idag har alla en skyddshjälm på sitt huvud som gör det svårt att känna igen någon. Det är något i himlen som gömmer det som jag står för. På vägarna ligger släta vita mattor och träden har vita klänningar. Det känns som om att alla har sorg. Tankarna snurrar och man vill gå ut och vara mer i den sorgen som imponerade vår stad. Men jag är osäker, jag vet att det som jag letar efter och väntar på är som att se någon stjärna på dagen. Jag öppnar fönstret för en kort stund. Blomman som är på bordet framför fönstret pekar att stänga fönstret genom att rysa av köld. Jag ser parken som är framför mina ögon. Det är dags för barnen att leka men man ser inga barn just nu, parken är tom idag. Det är något som leker i parkens gungor, men det är inte något barn eller vuxen. Det är kärleken och hopp som gör att jag väntar fortfarande."

LEDIGA JOBB

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Skyddsvärnet ?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@skyddsvarnet.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor